monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Roladka caprese

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Oto kolejna propozycja na roladkę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską, wyszła po prostu mega pyszna, zapraszam!

Roladka caprese Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladka caprese

 

 

Sposób przygotowania:

Roladka caprese

ETAP 1:

Roladka caprese
Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsypać bazylią suszoną

Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić i delikatnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Obsypać bazylią suszoną.

ETAP 2:

Roladka caprese
Na płaty mięsa ułożyć osuszone listki bazylii.

Umytego pomidora pokroić na średniej grubości plastry. Mozzarellę pokroić w takie same plastry. Na płaty mięsa ułożyć osuszone listki bazylii.

ETAP 3:

Roladka caprese
Następnie na przemian układając dać ser i pomidora.

Następnie na przemian układając dać ser i pomidora. Zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami.

ETAP 4:

Roladka caprese
Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej.

Panierować w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!