Sposób przygotowania:
Roladki schabowe a'la caprese
Schab rozbijamy na cienkie kotlety- czasem w sklepie mięsnym rozbijają na specjalnej maszynie- warto skorzystać. Im cieniej rozbijemy tym krótszy czas pieczenia. Ser i pomidorki kroimy w plasterki . Czosnek przeciskamy przez praskę a bazylię rwiemy na kawałki. Na każdym kotlecie układamy plasterki sera, pomidorków, dajemy trochę czosnku, oprószamy solą i pieprzem, dokładamy kawałeczki bazylii i zwijamy w ruloniki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Zabieramy się za zrobienie sosu. Na patelni rozgrzewamy masło a następnie wlewamy pomidory razem z zalewą. Chwilę gotujemy i dodajemy mleko. Gotujemy do zgęstnienia sosu około 15minut. Doprawiamy go solą i pieprzem oraz ziołami i zalewamy roladki. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na około 30 min. czas pieczenia zależy od grubości mięsa.