Sposób przygotowania:
Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem
Ryż ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski, doprawić do smaku świeżo mielonymi płatkami chili, solą i jedną łyżeczką majonezu, wymieszać Rozłożyć grzyby na mięsie i zrolować w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Całą roladkę posmarować majonezem tworząc cienką warstwę. Następnie obtoczyć w ugotowanym ryżu i ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 20-25 minut. W między czasie marchewkę pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać rosół. Zmiksować na gładko. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili. Wymieszać. Z mięsa wyjąć wykałaczki i podawać roladkę z dipem. Smacznego!