Sposób przygotowania:
Roladka schabowa po chińsku
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy ( sól peklową także), dobrze wymieszać. Natrzeć mięso obficie z obu stron i odłożyć kotlety do lodówki. Farsz: Cebulkę pokroić w małą kostkę. Pędy bambusa odsączyć i także pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej sezamowy i wrzucić cebulkę. Zeszklić ją. Dodać mrożone warzywa chińskie i dusić do miękkości. Następnie wrzucić pokrojone pędy bambusa i wymieszać. Dolać sos sojowy i doprawić pieprzem. Wymieszać. Pozwolić aby sos się zagotował. Zdjąć z ognia i ostudzić. Wykonanie: Na płat mięsa nałożyć 1/4 przygotowanego farszu i ciasno zawinąć mięso w roladkę i spiąć wykałaczkami. Tak samo postąpić z resztą mięsa. W garnku rozgrzać olej. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Kłaść na głęboki olej i smażyć aż będą rumiane. Odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Cukiereczek13
mysza75
monikaT83
edytaha
monikaT83
edytaha
Co nie znaczy, że nie mogę się nim dzisiaj pozachwycać :)
marietta