e_ra

e_ra

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Roladka waflowo - pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjnie smakuje ze szpinakiem i drobiowymi kotlecikami.

Roladka waflowo - pieczarkowa

Składniki:

Roladka waflowo - pieczarkowa

 

 

  • Suchy wafel (3 sztuki)

 

 

  • ser żółty (25 dag)

 

 

 

  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladka waflowo - pieczarkowa
Do ugotowanych ziemniaków dodajemy mleka bądź śmietany, by łatwiej było rozprowadzić je na suchym waflu. Pieczarki przyprawiamy i smażymy na maśle, po czym rozprowadzamy cienką warstwą na ziemniakach. Posypujemy startym serem i zwijamy w roladę, kiedy wafel zmięknie na tyle, że da się zwijać. Roladę kroimy w "kromki" 2 cm, obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na rumiano.