Sposób przygotowania:
Roladka z czonskiem
Filet z piersi kurczaka umyć i zmielić na maszynce z drobnymi oczkami. Mięso wymieszać z przyprawą uniwersalną.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przerzucić do miseczki, dodać masło oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, na koniec dodać posiekany koper. Całość bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Mięso i masę serowo - czosnkową podzielić na jednakową ilość porcji. Z masy serowej uformować wałeczki. Uszykować miseczkę z zimną wodą, w której będziemy maczać dłonie, aby mięso nam się do nich nie kleiło. Na dłoni rozkładać porcje mięsa i nakładać na nią masę serowo - czosnkową. Formować roladki.
Gotowe roladki obtaczać w mące, następnie w rozmąconym jajku i panierce z bułką tartą. Tak za panierowane roladki smażyć na gorącym oleju. Podawać jako danie obiadowe na ciepło lub na zimno jako dodatek do kanapek.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przerzucić do miseczki, dodać masło oraz ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, na koniec dodać posiekany koper. Całość bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Mięso i masę serowo - czosnkową podzielić na jednakową ilość porcji. Z masy serowej uformować wałeczki. Uszykować miseczkę z zimną wodą, w której będziemy maczać dłonie, aby mięso nam się do nich nie kleiło. Na dłoni rozkładać porcje mięsa i nakładać na nią masę serowo - czosnkową. Formować roladki.
Gotowe roladki obtaczać w mące, następnie w rozmąconym jajku i panierce z bułką tartą. Tak za panierowane roladki smażyć na gorącym oleju. Podawać jako danie obiadowe na ciepło lub na zimno jako dodatek do kanapek.