Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Roladka z indyka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepyszne mięsko

Roladka z indyka

Składniki:

Roladka z indyka

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • 15 dag suszonych fig
  • 15 dag suszonych moreli
  • 2 litry bulionu warzywnego /może być z kostki/
  • sól, pieprz
  • papryka słodka

Sposób przygotowania:

Roladka z indyka
Pierś z indyka rozbić przez folię spożywczą na prostokąt. Mięso natrzeć przyprawami, odstawić. Figi, morele pokroić. Owoce ułożyć na mięsie w dwóch rzędach. Mięso rolować, przyprawić, zawinąć w folię aluminiową, włożyć do gorącego bulionui gotować około 40 minut. Wystudzić, pokroić w ukośne plastry, rozłożyć na półmisku i dowolnie udekorować.

Tagi:

roladka indyk