Sposób przygotowania:
Roladka z pietruszkowym farszem w liściu kapustyETAP 1:
Mięso rozbić tłuczkiem delikatnie. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką słodką. Pietruszkę zblendować. Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek.
ETAP 2:
Po około minucie dodać natkę oraz sos sojowy. Po dwóch minutach zdjąć z ognia. Ostudzić.
ETAP 3:
Na płacie mięsa rozsmarować cały pietruszkowy farsz, na którym ułożyć ser. Zrolować.
ETAP 4:
Roladkę umieścić na czystym liściu kapusty i całość zawinąć jak gołąbka.
ETAP 5:
Pakiecik przełożyć na folię spożywczą i zrolować jak cukierek. Włożyć do wrzątku i gotować około 20 minut. Przed podaniem wyjąć z foli, smacznego!
*przed włożeniem mięsa do kapusty, warto ją wcześniej sparzyć. Ja tego nie zrobiłam i kapusta była lekko twardawa.