Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki z farszem z suszonych grzybów zapiekane w sosie grzybowym. Roladki są bardzo delikatne i soczyste

Roladki z suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z suszonymi grzybami
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, następnie gotować je 15 minut. Odcedzić zostawiając sos z gotowania , ostudzone grzyby drobno pokroić. Do wywaru grzybowego wlać bulion drobiowy , śmietanę wymieszać z odrobiną wody i wlać do wywaru wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju , dodać pokrojone grzyby podsmażyć , doprawić i dodać łyżkę pietruszki. Filety rozbić natrzeć przyprawami i na każdy nakładać farsz, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w wysokim naczyniu żaroodpornym i zalać wywarem grzybowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut. Po tym czasie sos przewalamy do garnka nastawiamy na ogień dodajemy łyżkę masła, i mąkę ziemniaczaną wymieszaną w odrobinie wody . Zagotować. Roladki podawać polane sosem z ziemniakami i surówką.
Roladki z suszonymi grzybami
Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju , dodać pokrojone grzyby podsmażyć , doprawić i dodać łyżkę pietruszki.
Roladki z suszonymi grzybami
Filety delikatnie rozbić natrzeć przyprawami
Roladki z suszonymi grzybami
Na każdy filet nakładać farsz, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką
Roladki z suszonymi grzybami
Roladki ułożyć w wysokim naczyniu żaroodpornym i zalać wywarem grzybowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut.