Sposób przygotowania:
Roladki z suszonymi grzybami
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, następnie gotować je 15 minut. Odcedzić zostawiając sos z gotowania , ostudzone grzyby drobno pokroić. Do wywaru grzybowego wlać bulion drobiowy , śmietanę wymieszać z odrobiną wody i wlać do wywaru wymieszać i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać zeszklić na oleju , dodać pokrojone grzyby podsmażyć , doprawić i dodać łyżkę pietruszki. Filety rozbić natrzeć przyprawami i na każdy nakładać farsz, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w wysokim naczyniu żaroodpornym i zalać wywarem grzybowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 40 minut. Po tym czasie sos przewalamy do garnka nastawiamy na ogień dodajemy łyżkę masła, i mąkę ziemniaczaną wymieszaną w odrobinie wody . Zagotować. Roladki podawać polane sosem z ziemniakami i surówką.