Sposób przygotowania:
Roladka z surową masą jabłeczną
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości.Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Masa: Jabłka umyć, osuszyć i obrać. Wykroić gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny i dobrze wymieszać. Doprawić cynamonem oraz dodać cukier i ponownie dobrze wymieszać. Wykonanie: Biszkopt rozwinąć i nałożyć masę jabłeczną. Zwinąć i odłożyć do lodówki na godzinę, ale najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!