Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Roladki cielęce z zapiekanką warzywną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Przepyszny obiadek dla całej rodzinki!

Roladki cielęce z zapiekanką warzywną

Składniki:

Roladki cielęce z zapiekanką warzywną

 

  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 jajka,
  • 250ml.mleka,
  • 250ml.śmietany,
  • sól,pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • 15dag.żółtego sera,
  • 50dag.ziemniaków,
  • 30dag.cukinii,
  • 10dag.pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 4dag.planty,
  • 15dag.sera camembert,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 8 cienkich kotletów cielęcych

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce z zapiekanką warzywną
Czosnek posiekać.Jajka wymieszać z mlekiem,śmietaną i czosnkiem,przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Ser żółty zetrzeć.Ziemniaki obrać cukinię oczyścić i pokroić warzywa na plastry.Układać je na przemian w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu,w taki sposób żeby nachodziły na siebie,zalać przygotowanym sosem mlecznym,posypać startym żółtym serem i piec w 180"C przez ok.1godz.Pieczarki i cebulę posiekać i zrumienić na 2dag.planty,dodać pokrojony camembert i natkę pietruszki,doprawić solą i pieprzem.Kotlety posmarować farszem,zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.Roladki zrumienić na reszcie planty,przykryć i smażyć ok.10min.do miękkości.Podawać z zapiekanką warzywną i sosem ze smażenia.