LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Roladki drobiowe na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ambrozja dla smakoszy i nie tylko.

Roladki drobiowe na słodko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe na słodko

 

  • pierś kurczaka 1
  • masło ok. 10 dag
  • rodzynki 1 paczka
  • cynamon 2-3 łyżeczki
  • jaja 1-2
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe na słodko
Rodzynki przesypać do miseczki i wymieszać z cynamonem. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na bitki. Każdy płat mięsa delikatnie rozbić lub rozwałkować. Ułożyc na nich płatki masła i posypać rodzynkami z cynamonem. Zwinąć ścisło w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na głębokim oleju z obu stron na złoto. Podawać z ryżem i sałatką owocową.
Roladki drobiowe na słodko
Ułożenie płatków masła na rozbitym mięsie.
Roladki drobiowe na słodko
Posypanie bitków z masłem rodzynkami z cynamonem.
Roladki drobiowe na słodko
Panierowanie roladek spiętych wykałaczkami.
Roladki drobiowe na słodko
Smażenie panierowanych roladek drobiowych.