Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe owijane boczkiem
Mięso podzieliłem na pół i każdy z kawałków naciołem wzdłuż do wewnątrz - ale nie rozciołem do końca (tak jak bułke na hot doga). Z każdej strony i od środka doprawiłem mięso ulubionymi przyprawami - sól, pieprz, słodka papryka, bazylia - jak kto lubi. Pieczarki pokroiłem w plastry i przesmażyłem je na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i odrobiny kurkumy. usmażone pieczarki dałem do środka mięsa (jeśli coś zostanie to doda się do sosu), dorzuciłem też odrobinę masła. Mięso owinąłem plastrami boczku i spiąłem wykałaczkami. Mięso smażyłem na oleju,gdy boczek się zarumienił to wlałem śmietanę i dusiłem jeszcze 5-10 minut (dodałem też 2-3 łyżki pieczarek które mi zostały). Gotowe mięso podałem do obiadu z ziemniakami i sałatką