Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Roladki drobiowe owijane boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To był na prawde obfity obiad

Roladki drobiowe owijane boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe owijane boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe owijane boczkiem
Mięso podzieliłem na pół i każdy z kawałków naciołem wzdłuż do wewnątrz - ale nie rozciołem do końca (tak jak bułke na hot doga). Z każdej strony i od środka doprawiłem mięso ulubionymi przyprawami - sól, pieprz, słodka papryka, bazylia - jak kto lubi. Pieczarki pokroiłem w plastry i przesmażyłem je na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i odrobiny kurkumy. usmażone pieczarki dałem do środka mięsa (jeśli coś zostanie to doda się do sosu), dorzuciłem też odrobinę masła. Mięso owinąłem plastrami boczku i spiąłem wykałaczkami. Mięso smażyłem na oleju,gdy boczek się zarumienił to wlałem śmietanę i dusiłem jeszcze 5-10 minut (dodałem też 2-3 łyżki pieczarek które mi zostały). Gotowe mięso podałem do obiadu z ziemniakami i sałatką
Roladki drobiowe owijane boczkiem
na zdjęciu doprawione kawałki mięsa przd
Roladki drobiowe owijane boczkiem
przygotowane plastry boczku oraz pokrojone pieczarki
Roladki drobiowe owijane boczkiem
pieczarki w trakcie smażenia z dodatkiem przypraw
Roladki drobiowe owijane boczkiem
mięso owinięte boczkiem przed smażeniem,