Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe w boczku ze szparagami i śliwkąETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć, każdą pierś przekroić wzdłuż na 3 plastry, lekko rozbić.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 2:
Z umytych szparagów odłamać zdrewniałe końce, gotować 3 min w osolonym wrzątku.
Śliwki pokroić na mniejsze kawałki.
Na każdy plaster mięsa ułożyć kawałki śliwek oraz po 2-3 szparagi.
Zwinąć roladkę.
Każdą obwinąć ścisło plastrem boczku.
ETAP 3:
Mięso ułożyć na blaszce,posypać wiórkami masła.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Podawać na ciepło np. z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i wiosenną sałatką.
lukrowanepierniczki