Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe w sosie cytrusowym
•filety przecinamy na płasko, rozbijamy je lekko,
•przyprawiamy solą, pieprzem, curry, papryką, oliwą i sokiem z połówki limonki i ćwiartki pomarańczy,
•odstawiamy na parę min do lodówki,
•szpinak zalewamy wrzątkiem na min., odcedzamy,
•filety smarujemy delikatnie musztardą, układamy na każdym po kilka listków szpinaku,
•zawijamy, spinamy wykałaczkami,
•filety obtaczamy w mącę i obsmażamy,
•dodajemy łyżeczkę mąki zasmażamy następnie 1/2 szklanki wody i sok z pozostałych cytrusów,
•przyprawiamy i dusimy pod przykryciem 10-15 min.
•przyprawiamy solą, pieprzem, curry, papryką, oliwą i sokiem z połówki limonki i ćwiartki pomarańczy,
•odstawiamy na parę min do lodówki,
•szpinak zalewamy wrzątkiem na min., odcedzamy,
•filety smarujemy delikatnie musztardą, układamy na każdym po kilka listków szpinaku,
•zawijamy, spinamy wykałaczkami,
•filety obtaczamy w mącę i obsmażamy,
•dodajemy łyżeczkę mąki zasmażamy następnie 1/2 szklanki wody i sok z pozostałych cytrusów,
•przyprawiamy i dusimy pod przykryciem 10-15 min.