Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki drobiowe z fetą i sezamem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne mięso i charakterystyczne lekko orzechowe nadzienie.

Roladki drobiowe z fetą i sezamem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z fetą i sezamem.

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z fetą i sezamem.
Piersi przekrawamy na pół i rozbijamy na cienkie płaty. Uważając aby nie zrobić dziur. Sezam mielimy w młynku lub ubijamy w moździerzu, tak długo aż powstanie lekko kleista masa. Każdy płat mięsa smarujemy sezamem i posypujemy czarnym pieprzem. Układamy słupek fety i składając brzegi do środka zwijamy roladkę. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Panierujemy kolejno roladki w jajkach i bułce, a następnie smażymy na wolnym ogniu, aż się zarumienią. Gotowe osuszamy na papierowych ręcznikach.
Roladki drobiowe z fetą i sezamem.
Dwie duże piersi przekrawamy na pół i rozbijamy na cienkie płaty.
Roladki drobiowe z fetą i sezamem.
Czarny sezam i feta to główny smak roladek.
Roladki drobiowe z fetą i sezamem.
Zmielonym sezamem smarujemy płaty mięsa i układamy fetę.
Roladki drobiowe z fetą i sezamem.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony.