lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Na dzisiaj przygotowałam coś specjalnego PACHNĄCEGO WĘDZONKĄ. Roladki drobiowe z musztardą miodową i francuską z wędzonym boczkiem i plastrem sera. Które podałam z sałatką i kopytami . Polecam pyszne obiad i treściwy .

Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem

 

  • Pierś z kurczaka podwójna ( 4 sztuki roladek z kurczaka wyjdzie )
  • Ser 4 plastry
  • Boczek 4 plastry
  • Musztarda miodowa
  • Musztard francuska
  • Sól prowansalska do smaku
  • Pieprz biały mielony do smaku
  • Dodatkowo kopytka 2 paczuszki
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Sos serowo śmietanowy
  • Serek topiony śmietankowy 300 gram
  • Śmietana 30% 200 gram
  • Sól i pieprz biały do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem
Pierś myjemy kroimy na 4 plastry . Każdy plaster piersi smarujemy musztarda miodową i francuską ( świetne smaki wyjdą). Na pierś kładziemy plaster boczku i plaster sera posypujemy szczypta pieprzu . Zawijamy , spinamy wykałaczkami. Maczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju rzepakowym na rumiany kolor. Przykrywamy pokrywka i dusimy z 25 miny , roladki się podduszą i będą bardzo smaczne. Na końcu dopiero solimy . Gotujemy kopytka i podajemy z roladami polewamy sosem serowo – śmietanowym
Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem
Pierś myjemy kroimy na 4 plastry . Każdy plaster piersi smarujemy musztarda miodową i francuską ( świetne smaki wyjdą).
Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem
Na pierś kładziemy plaster boczku i plaster sera posypujemy szczypta pieprzu . Zawijamy , spinamy wykałaczkami.