Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z nadzieniem wołowym:
Filety z kurczaka ,,rozklepać ,,( delikatnie - przez woreczek foliowy ) tłuczkiem do mięsa tak by nie porozrywać włókien .Delikatnie posolić i posypać pieprzem .Mięso wołowe ( ma być bardzo chude i drobno zmielone ) zmieszać z 1 łyżka oleju , szczyptą pieprzu , soli i 1/2 łyżeczki maggi .Wyłożyć na filety z piersi ( po pół porcji ) i delikatnie rozsmarować po całej powierzchni . Przykryć każdy 4 plasterkami sera i posypać natką pietruszki. Zwinąć w roladki .Obwiązać dokładnie nicią do mięs . Posypać Delicatem i mieloną papryką . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron. Zdjąć roladki i wsypać na patelnię drobno pokrojoną cebulę . Posypać ją cukrem i smażyć do lekkiego zrumienienia . Wlać 1 szklankę wody i zagotować . W garnku o grubym dnie ułożyć roladki .Zalać wywarem ze smażenia z cebulką .Dolać resztę wody . Dodać kostkę bulionową .Dusić na małym gazie ok. 1 godziny ( sos powinien się zredukować do 1 szklanki , cebula rozpadać , a mięso ma być miękkie . Wyjąć roladki i usunąć z nich nici . Przekroić na 2 lub 3 części każdą ( na ukos bo tak ładnie wyglądają ) .
msewka
Natala1210
jovi