2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki drobiowe z nutką chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne roladki na niedzielny obiad na paprykową nutkę,smacznie i pikantnie;)

Roladki drobiowe z nutką chili Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z nutką chili

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z nutką chili
Pierś kurczaka myjemy dzielimy na 6 porcji,wkładamy każdy płat do woreczka foliowego i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Mięso oprószamy solą pieprzem i płatkami chili.. Odstawiamy.Paprykę i ogórki kroimy na paseczki,umytą i osuszon natkę pietruszki drobniutko siekamy nożem. Na każdy płat mięsa kladziemy po plasterku sera radamer,następnie po paseczku ogórka i papryki sypiemy natką pietruszki i zawijamy w rulony. Panierujemy w mące pszennej,rozkłóconym jajku i w bułeczce tartej.Kładziemy roladki na rozgrzany olej i smażymy na patelni z obu stron na rumiano aż będą miękkie.Podawać z ziemniakai i ulubioną surówką.
Roladki drobiowe z nutką chili
rozbite mięso oprószamy przyprawami kładziemy ser i resztę
Roladki drobiowe z nutką chili
następnie zawijamy w rulony i panierujemy w mące
Roladki drobiowe z nutką chili
obtaczamy w rozkłóconym jajku a następnie panierujemy w bułce tartej
Roladki drobiowe z nutką chili
a na koniec oczywiscie smażymy z obu stron na rumiano