Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Roladki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne roladki z pieczarkami na obiad. Zawsze robiłam kotleta z piersi kurczaka, teraz postanowiłam dodać pieczarki i zrobić roladki.

Roladki drobiowe z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć, przekroić, aby wyszły 4 filety. Filety dobrze rozbić, uważając aby nie przedziurawić mięsa tłuczkiem, oprószyć mięso sola i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić, przesmażyć na tłuszczu razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym filecie kłaść po łyżce pieczarek, zwijać mięso w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obtaczać w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować w tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, na złoty kolor. Smacznego !
Roladki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki umyte pokrojone i przesmażone z cebulką
Roladki drobiowe z pieczarkami
Filety drobiowe rozbite młotkiem do mięsa
Roladki drobiowe z pieczarkami
Pieczarki przesmażone ułożone na filecie
Roladki drobiowe z pieczarkami
Roladki usmażone na złoty kolor na tłuszczu