Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pieczarkami
Każdą pierś dokładnie myję, rozkrawam wzdłuż na pół, po czym lekko rozbijam. Płaty mięsa posypuję delikatnie z obydwu stron solą i pieprzem.
Cebulę obieram i drobno siekam. Pieczarki myję i kroję w cienkie plasterki lub kawałki. Rozgrzewam tłuszczu na patelni, podsmażam na nim posiekaną cebulę, następnie dodaję do zeszklonej cebulki pieczarki. Smażę dotąd, aż pieczarki zmiękną.
Na płat mięsa nakładam porcję farszu pieczarkowo-cebulowego i zawijam. Spinam roladkę małymi wykałaczkami, aby się nie rozpadła w czasie smażenia. Zawiniątka panieruję dokładnie w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Czynność tę powtarzam.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju na patelni na bardzo niewielkim ogniu pod przykryciem z każdej strony na złoty kolor. Podaję do obiadu.
Cebulę obieram i drobno siekam. Pieczarki myję i kroję w cienkie plasterki lub kawałki. Rozgrzewam tłuszczu na patelni, podsmażam na nim posiekaną cebulę, następnie dodaję do zeszklonej cebulki pieczarki. Smażę dotąd, aż pieczarki zmiękną.
Na płat mięsa nakładam porcję farszu pieczarkowo-cebulowego i zawijam. Spinam roladkę małymi wykałaczkami, aby się nie rozpadła w czasie smażenia. Zawiniątka panieruję dokładnie w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Czynność tę powtarzam.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju na patelni na bardzo niewielkim ogniu pod przykryciem z każdej strony na złoty kolor. Podaję do obiadu.