pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

jedne z najbardziej ulubionych przez domowników

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Piersi kurczaka kroimy w poprzek. Lekko rozbijamy dłonią, uważając aby nigdzie jej nie przerwać. Posypujemy solą i papryką (papryką tylko z jednej strony). Odstawiamy na bok. Pieczarki kroimy w kosteczkę i prażymy na suchej patelni. Gdy zaczną puszczać soki zdejmujemy z ognia. Ser kroimy w plastry. Na pierś, od strony posypanej papryką kładziemy ser, na to pieczarki i całość zawijamy formując roladki. W razie potrzeby można spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w mące, jajku wymieszanym z pieprzem, bułce tartej i smażymy na rumiano. Smacznego.
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
W panierce
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem
Przekrój