Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z pietruszką
Umyte i osuszone mięso kroimy na plastry u mnie wychodzi 6 średnich szt. Lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek rozcieramy ze solą i ucierany z masłem.
Masło rozdzielamy na 6 części i układamy na plastrach mięsa.
Pietruszkę płuczemy i siekamy nakładamy na masło i zwijamy roladki trochę zawijając końce roladki by nie wypłynęło masło.
Panierujemy w mące, jajku, tartej bułce i smażymy na rumiano najpierw zawinięciem do dołu. Usmażone roladki osączamy na papierowym ręczniku.
Masło rozdzielamy na 6 części i układamy na plastrach mięsa.
Pietruszkę płuczemy i siekamy nakładamy na masło i zwijamy roladki trochę zawijając końce roladki by nie wypłynęło masło.
Panierujemy w mące, jajku, tartej bułce i smażymy na rumiano najpierw zawinięciem do dołu. Usmażone roladki osączamy na papierowym ręczniku.