Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Roladki drobiowe z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Można podawać na obiad z ziemniakami i surówką lub na zimno na kanapki lub jako przekąska. Ser roztopiony w środku idealnie smakuję.

Roladki drobiowe z serem i pieczarkami

Składniki:

Roladki drobiowe z serem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serem i pieczarkami
Piersi z kurczaka oczyścić,umyć i osuszyć.Przekroić na pół w poprzek.Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Układamy pieczarki pokrojone w plasterki i plastry sera. Zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony na złoto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.