gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mojej rodzinie znudziły się już tradycyjne kotlety z kurczaka, dlatego robię je z różnymi dodatkami.

Roladki drobiowe z serkiem topionym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki drobiowe z serkiem topionym

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serkiem topionym
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na kawałki. Lekko rozbijamy. Rozbity filet z każdej strony posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Serek topiony kroimy na 4-5 części. Układamy na rozbitym płacie mięsa, po jednym kawałku. Następnie ciasno zwijamy w rulon. Każdy rulon obtaczamy w rozbitym jajku i panierujemy w bułce tartej. Na koniec smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Roladki drobiowe z serkiem topionym
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek, przyprawiamy i układamy po kawałku serka topionego.
Roladki drobiowe z serkiem topionym
Następnie ciasno zwijamy w rulon. Każdy rulon obtaczamy w rozbitym jajku i panierujemy w bułce tartej.