Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami
Filet z kurczaka oczyszczamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę.Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu. Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy. Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy odrobiną soli. Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś.Na folii aluminiowej ( błyszczącą stroną do zewnątrz ) układamy plasterki szynki , tak by zachodziły jeden na drugi. Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy tworząc roladkę. Całośc zawijamy w folię.Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut. * Przed końcem pieczenia otwieramy folię i trzymamy jeszcze ok. 5 minut w piekarniku.Sposób na przyrządzenie ziemniaczków : 1. sposób : możemy je wcześniej ugotowac ( nie na bardzo miękko ) , a potem przez ok. 10 minut podsmażac na patelni ( na wolnym ogniu ) , skrapiając oliwą wymieszaną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną soli - JA TAK ZROBIŁAM!2. sposób : obrane obtaczamy w oliwie , posypujemy solą i posiekanym czosnkiem , a potem wkładamy do piekarnika - na ok. 45 - 50 minut.Upieczoną roladkę kroimy w grubsze plasterki. Podajemy z chrupiącymi ziemniaczkami i buraczkami ( na ciepło lub na zimno ).