Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe ze śliwkami i serem
Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.