Sposób przygotowania:
Lazurowo – śliwkowe roladki drobioweETAP 1:
1. Fileta podzielić na 6 kawałków, każdy z nich rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
ETAP 2:

2. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki, śliwki w ósemki oraz ser pleśniowy w kostkę.
ETAP 3:

3. Na każdy rozbity plaster fileta układać kolejno 3-4 kawałki śliwki, 3 kostki sera, 3-4 plasterki czosnku i oprószyć tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Każdą z przygotowanych roladek zawinąć dwoma plastrami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Całość podlać bulionem wymieszanym z maggi, na wierzchu ułożyć pozostałe kostki sera, kawałki śliwek, plasterki czosnku i polać miodem.
ETAP 4:

4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Magdalena88
EwelinaP
weronikaS
EwelinaP