Sposób przygotowania:
Włoskie roladki z paprykowym sosem
Sos zrobić wcześniej. Paprykę obrać, pokroić w paski. Zeszklić cebulę pokrojona w kostkę , dodać posiekany czosnek i lekko podsmażyć. Dodać paprykę i smażyć aż będzie miękka. Dolać bulion i gotować 15 min. Doprawić do smaku i zblędować całość. Jeśli jest bardzo gęsty dolać bulionu. Do ostudzonego sosu dodać oliwę , musztardę i pieprz cayenne. Zblędować wszystko raz jeszcze.Paluchy. Z ciasta drożdżowego uformować lulkę , rozciągnąć ją lekko w kształt prostokąta i pociąć na równe słupki. Każdy w rekach rozciągnąć i skręcić lekko jak "świderek". Upiec paluchy w piecu na rumiano. Rozciąć ostrym nożem wzdłuż , nie do końca tworząc kieszonkę. Włożyć do niej salami i lekko jeszcze podpiec.Roladki. Filet z kurczaka rozbić, doprawić. Szparagi ugotować w lekko osolonej wodzie . Cukinię umyć, pokroić w słupki razem ze skórą. Ugrillować na patelni. Na rozbitą pierś położyć plastry szynki parmeńskiej, ser , szparaga ,słupki cukinii i suszone pomidory. Zwinąć roladkę, Na folię aluminiową wlać troszkę oliwy, posypać przyprawami i położyć mięso , po czym zawinąć dokładnie. Piec w piecu około 20 min. w temp. 200 stopni.