Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Roladki ze szparagami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Roladki z żurawiną są bardzo smaczne o efektownym wyglądzie.

Roladki ze szparagami i żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki ze szparagami i żurawiną

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szparagami i żurawiną
Suszone śliwki, zalać koniakiem i pozostawić na 15-20 minut. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować chrzanem. Na mięsie ułożyć żurawinę, śliwki, porwane kawałki liści jarmużu i szparagi. Zwinąć w roladki, zawinąć nicią kuchenną, zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Roladki przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, gotować pod przykryciem do miękkości ( około 15-20 minut) Przed podaniem z mięsa usunąć nici.
Roladki ze szparagami i żurawiną
Mięso rozbić przez folię spożywczą natrzeć przyprawami
Roladki ze szparagami i żurawiną
Na mięsie ułożyć wszystkie przygotowane składniki
Roladki ze szparagami i żurawiną
Zwinąć w roladki i zawiązać nicią kuchenną
Roladki ze szparagami i żurawiną
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju