szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

Roladki indycze z Pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne roladki z indyka faszerowane pesto

Roladki indycze z Pesto

Składniki:

Roladki indycze z Pesto

 

  • 4 plastry piersi z indyka
  • 1/4 żółtej papryki
  • ¼ czerwonej papryki
  • 1 łyżka zielonego Pesto
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka maki
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki indycze z Pesto
Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć mieszanka soli, pieprzu i zmiażdżonego czosnku, posmarować z jednej strony zielonym Pesto. Papryki umyc i posiekać, na każdym kawałku mięsa ułożyć trochę posiekanej papryki wymieszanej z parmezanem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką i zrumienić z każdej strony na oliwie. Zmniejszyć ogień, wlać ¼ litra wrzątku, przykryć i dusić Az będą miękkie. Podawać albo z ryżem alb z ziemniakami.

Tagi:

mak pesto indyk