Krolina13

Krolina13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Roladki Jajeczne

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i pożywne śniadanko.

Roladki Jajeczne

Składniki:

Roladki Jajeczne

 

  • 2 jajka
  • 6 grubych pasków czerwonej papryki
  • dowolna wędlina (2 plasterki)
  • starty ser zółty
  • SOS:
  • 2 łyżki śmietany
  • łyżka majonezu
  • 1 i 1/2 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • vegeta
  • szczypta estragonu
  • szczypta bazylii

Sposób przygotowania:

Roladki Jajeczne
Jajka gotujemy na twardo. W między czasie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy śmietanę, majonez i musztardę. Dodajemy troszkę startego zółtego sera i troszkę papryki, pokrojonej w drobną kosteczkę. Doprawiamy do smaku vegetą, estragonem oraz bazylią. Dokładnie mieszamy. Gdy jaja się ugotują, obieramy je ze skorupki i i przekrawamy wzdłuż. Szynkę kroimy również wzdłuż, by móc zawinąć w nią połówki jaj. Jedną stronę szynki smarujemy sosem, kładziemy połówkę jaja i zawijamy w rulonik. Górę rulonika również polewamy sosem. Posypujemy startym żółtym serem i przyozdabiamy pokrojoną w kostkę papryką. Smacznego!