Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki miniaturki z piekrsi kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Swietnie wygladaja w przekroju. Smaczne na zimno i na goraco.

Roladki miniaturki z piekrsi kurczaka

Składniki:

Roladki miniaturki z piekrsi kurczaka

 

  • piersi z duzego kurczaka,
  • kawalek zoltego sera,
  • kawalek masla krowiego,
  • jajko,
  • bulka tarta,
  • przypraway: pieprz naturalny zmieszany z ziolowym, papryka slodka, sol,
  • olej do smazenia.

Sposób przygotowania:

Roladki miniaturki z piekrsi kurczaka
Piersi pokroic wzdluz na cienkie platy, delikatnie rozbic pod folia. Z obu stron posypac przyprawami: sola, pieprzem i papryka. Na kazdym z koncow kawalka piersi ukladac kwadratowy pasek zoltego sera i kawalek masla, zawijac w roladke. Rozklocic jajko i wsypac bulke tarta do talerza. Obtaczac roladki najpierw w jajku a potem w bulce tartej. Smazyc na srednim ogniu, rumieniac z kazdej strony, podczas smazenia mozna przykryc pokrywa.