Sposób przygotowania:
Roladki naleśnikowe ala gołąbki
Naleśniki : Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy. Smażymy duże , grubsze naleśniki. Odstawiamy w ciepłe miejsce.Farsz : Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy do smaku solą , pieprzem , posiekanym czosnkiem i podsmażoną na złoto cebulką. Dodajemy ugotowany ryż i rozbełtane jajko. Dokładnie razem mieszamy.Sos: Pomidory wraz z zalewą dusimy na patelni ( do momentu aż się rozpadną ). Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i oregano. Dodajemy śmietanę i gotujemy ok. 5 minut ciągle mieszając.Całośc: Naleśniki po całości smarujemy mięsnym farszem. Zakładamy boki do środka i zwijamy w roladki. Układamy obok siebie w foremce ( polecam silikonową keksówkę! ) Polewamy dośc gęsto przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut. Zajadamy gorące!
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki