beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Roladki naleśnikowe Beatki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kibicowanie z roladkami naleśnikowymi

Roladki naleśnikowe Beatki

Składniki:

Roladki naleśnikowe Beatki

 

  • mleko1 1/2szkl

 

  • woda 1/2szkl

 

 

 

  • budyń 3 jasne

 

 

  • cukier 4-5 łyżek

 

  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki naleśnikowe Beatki
Zarobić ciasto naleśnikowe. Zmiksować mąkę,mleko,wodę,jajka i kakao. Mąki dodać tyle by ciasto miało konsystencje kwaśnej śmietany. Odstawić ciasto na ok20 min. Ponownie wymieszać albo zmiksować i smażyć naleśniki na natłuszczonej patelni. W1 szkl mleka rozprowadzić budynie i cukier. Ugotować budyń na reszcie mleka . Budyń powinien być gęsty. Jeszcze ciepłym budyniem posmarować naleśniki i zwinąć w roladki.Gdy roladki zastygną kroić na kawałki. Przygotować sos rozpuszczając masło i miód, dodając orzechy i doprowadzając do wrzenia.Cały czas mieszamy. Ciepłym sosem polać roladki.