Sposób przygotowania:
roladki schab z kapustą kiszoną w sosie
Schab myjemy osuszamy , kroimy na kotlety , rozbijamy dość dobrze mięso . Smarujemy keczupem oprószamy solą i pieprzem.
Kapustę kiszoną odciskamy z soku , cebulkę kroimy bardzo drobno i kładziemy kapustę i cebulę na rozbite mięso . Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami , Gotowe roladki obtaczamy w mące i smażymy na oleju , przekładamy do rondelka zalewamy wodą dodajemy kostkę mięsną i dusimy , aż zmiękną roladki . Po czym zagęszczamy sos.
Kapustę kiszoną odciskamy z soku , cebulkę kroimy bardzo drobno i kładziemy kapustę i cebulę na rozbite mięso . Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami , Gotowe roladki obtaczamy w mące i smażymy na oleju , przekładamy do rondelka zalewamy wodą dodajemy kostkę mięsną i dusimy , aż zmiękną roladki . Po czym zagęszczamy sos.