kasia15x

kasia15x

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobre roladki mięsne z niespodzianką.;)

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

  • 4 cienkie kotlety schabowe
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • ogórek kiszony
  • ok.20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • ziarenka smaku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Kotlety rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, każdy posypujemy z jednej strony ziarenkami smaku. Na to układamy plasterek szynki, sera i kawałeczek ogórka. Zwijamy w rulonik. Mieszamy bułkę tartą z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Każdą roladkę maczamy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju z dwóch stron po czym przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Pieczarki i cebulę kroimy w plasterki i wrzucamy do naszego garnka z roladkami. Posypujemy po wierzchu ziarenkami smaku. Dusimy ok. godziny uzupełniając wodę jeżeli wyparuje.(można jeszcze pod koniec duszenia na wierzch dać starty ser żółty). Smacznego.;]