katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Roladki schabowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki schabowe do obiadu i nie tylko.

Roladki schabowe.

Składniki:

Roladki schabowe.

 

  • schab 4 plastry
  • szynka gotowana 4 plastry
  • ser 4 plastry
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe.
Natkę płuczemy, osączamy i drobno kroimy.. Plastry schabu rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy plaster sera, na ser plaster szynki. Na szynkę kładziemy posiekaną natkę pietruszki, zwijamy roladkę i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.Można też podlać wodą i dusić do miękkości..