Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w sosie
Mięso myjemy i dokładnie wycieramy ręcznikiem papierowym,żeby były suche. Rozbijamy je tłuczkiem dosyć cienko, ale bez przesady. W miseczce mieszamy sól z pieprzem i nacieramy każdy kotlet z obu stron. Ogórka kroimy na 4 części, a potem jeszcze na pół. Kiełbasę kroimy na słupki o szerokości około 1 cm. Przyprawione mięso smarujemy ketchupem i układamy na nim ogórka i kiełbasę, zawijamy w roladkę. Postępujemy tak z całym mięsem jaki mamy. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie margarynę rozpuszczamy na patelni i na gorącej obsmażamy roladki z obu stron bardzo dokładnie,żeby wszystkie pory się pozamykały i smak został w środku mięska. Gdy już uda nam się to zrobić wlewamy na patelnię około 1 szklanki przegotowanej zimnej wody, przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy roladki, co jakiś czas mieszając. Gdy płyn zbyt szybko się wygotuje należy jeszcze podlać wodą mięso. W miseczce łyżkę mąki wymieszać z pól szklanki wodą, solą i wlać na patelnie, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Zagotować. Podawać z ziemniakami i surówką. ja zwykle podaję z surówką z marchewki z majonezem(przepis podany:-))