Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z farszem serowym
Kotlety rozbić dość cienko, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa, oprószyć delikatnie z obu stron solą, pieprzem ziołowym i papryką. Na patelni rozpuścić 1 łyżeczkę masła, podsmażyć pora i marchewkę. Kiedy się lekko zrumienią dodać 2 łyżki wody i serek topiony i przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku, rozmieszać aż serek się rozpuści, przestudzić a następnie wymieszać z serem żółtym, natką i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozsmarować porcję masy i zwinąć ciasne roladki. Spiąć je wykałaczkami albo związać nicią kuchenną i obtoczyć lekko w mące. Na patelni rozgrzać resztę masła, zrumienić roladki. Do obsmażonych dodać posiekaną drobno cebulkę i posiekany drugi ząbek czosnku a kiedy to się podsmaży podlać całość ok. 3/4 szkl. wody i dusić ok. 20-30 min.. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem...chyba wszystko pasuje...do tego jarzyny z wody albo surówka i pyszny obiad gotowy!
elzbieta8960