Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Każdemu będą smakować. Po prostu rozpływają się w ustach. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami

 

  • ½ kg schabu bez kości
  • 10 sztuk pieczarek marynowanych
  • po 2 strąki marnowanej papryki czerwonej i zielonej
  • 2 łyżki masła
  • ½ łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • ½ łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami
Schab pokrój w plastry. Rozbij cienko tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa połóż po kawałku papryki czerwonej i zielonej oraz po dwie pieczarki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Przygotowane roladki obsmaż na maśle. Wlej 1 litr wody. Wsyp przyprawę uniwersalną, mąkę oraz paprykę mieloną. Duś na małym ogniu do miękkości. Śmietanę wymieszaj z musztardą. Dodaj do sosu. Gotuj 3 minuty. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Roladki ułóż na talerzu, usuń wykałaczki. Podawaj z ziemniakami i sosem. 
Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami
Schab pokrój w plastry. Rozbij cienko tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem.
Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami
Na każdy płat mięsa połóż po kawałku papryki czerwonej i zielonej oraz po dwie pieczarki.
Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami
Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami. Przygotowane roladki obsmaż na maśle. Wlej 1 litr wody.