Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Masełko, oprócz tego, że dodaje smaku, sprawia, że roladki pozostają pysznie soczyste... Natka pietruszki dopełnia smaku:)

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

Składniki:

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

Etap 1

Roladki schabowe z masłem i pietruszką
Rozbite plastry schabu oprószone solą i pieprzem.

Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Etap 2

Roladki schabowe z masłem i pietruszką
Posiekana natka i masło rozłożone na mięsie.

Natkę pietruszki posiekać, rozłożyć na mięsie. Na każdym plasterku mięsa ułożyć po kawałku masła.

Etap 3

Roladki schabowe z masłem i pietruszką
Nadziane masłem i pietruszką mięso dokładnie zwinięte.

Roladki zwijać w kopertę (najpierw boki do środka, a następnie zrolować).

Etap 4

Roladki schabowe z masłem i pietruszką
Nadziane mięso obtoczone w mące i bułce tartej.

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki schabowe obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Ponownie maczać w jajku i drugi raz obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć do mięsa.

Etap 5

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

Roladki smażyć na oleju na małym ogniu na rumiano z każdej strony.