Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z kurkami
Kurki opłukujemy pod bieżącą wodą następnie osuszamy na durszlaku.Większe grzybki kroimy na mniejsze części, malutkie zostawiamy w całości.Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy kurki-delikatnie solimy i pieprzymy.Smażymy mieszając do odparowania nadmiaru płynu-odstawiamy.Umyte osuszone mieso rozbijamy cieniutko przez folię na płaty.Przyprawiamy każdy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.Następnie na każdy płat kładziemy po dwa plastry mozzarelli(które wcześniej pokroiliśmy na 10 cienkich plasterków) a na to porcję kurek.Teraz zawijamy.Najpierw boki do środka a następnie od dołu do góry w tak zwaną kopertę. Potem panierujemy.Najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.Przygotowane odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam się ładnie uleżały.Po tym czasie smażymy je w rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (żeby w środku nie były surowe)z obu stron na złoty kolor... Podajemy z ulubionymi dodatkami :) SMACZNEGO . . . . . . .
zewa
evita0007
. . . a nigdy w życiu-oszalałaś !!! to ja żem tyle kilosów szła żebym oddała ? hihi ;D
msewka
A u mnie grzybów deficyt,choćbym i kilometrów nabiła to ni ma i już.Ale może za zupkę machniom?
zewa
a Ty chytrusku, to ja Ci oddaję mięcho z kanapki ............... o rzesz Ty !!!
evita0007
zewa
a gdzieś Ty w Biedronce kurki widziała ???????????????
evita0007
Sa u nas Evi,świeże nawet ;)
zewa
no popatrz a w K-linie nie ma.
evita0007
Pokażą się pewnie niebawem :-)
elzbieta8960
dża
zbysiowa
evita0007
Dzieki :) Tak wczoraj jak byłam rano to był wysyp kurek pakowanych po 250g. :-)
Elficzna
bernika
Sarenka
gusia1000