evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Roladki schabowe z kurkami

  • 17
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Pyszne i pięknie się prezentujące roladki schabowe z kurkami i mozzarellą.

Roladki schabowe z kurkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki schabowe z kurkami

 

  • 5 plastrów schabu (ok.400g)
  • 200g kurki-świeże
  • 1 łyżka dobrego masła (ja używam -Irsche Butter)
  • 1 jako kurze
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania
  • 1 kulka ser mozzarella
  • sól morska,pieprz kolorowy,przyprawa do wieprzowiny wg.uznania

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kurkami
Kurki opłukujemy pod bieżącą wodą następnie osuszamy na durszlaku.Większe grzybki kroimy na mniejsze części, malutkie zostawiamy w całości.Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy kurki-delikatnie solimy i pieprzymy.Smażymy mieszając do odparowania nadmiaru płynu-odstawiamy.Umyte osuszone mieso rozbijamy cieniutko przez folię na płaty.Przyprawiamy każdy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.Następnie na każdy płat kładziemy po dwa plastry mozzarelli(które wcześniej pokroiliśmy na 10 cienkich plasterków) a na to porcję kurek.Teraz zawijamy.Najpierw boki do środka a następnie od dołu do góry w tak zwaną kopertę. Potem panierujemy.Najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.Przygotowane odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam się ładnie uleżały.Po tym czasie smażymy je w rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (żeby w środku nie były surowe)z obu stron na złoty kolor... Podajemy z ulubionymi dodatkami :) SMACZNEGO . . . . . . .
Roladki schabowe z kurkami
Kurki opłukujemy pod bieżącą wodą następnie osuszamy na durszlaku.Większe grzybki kroimy na mniejsze części, malutkie zostawiamy w całości.Na patelni rozpuszczamy masło i wsypujemy kurki-delikatnie solimy i pieprzymy.Smażymy mieszając do odparowania nadmiaru płynu-odstawiamy.
Roladki schabowe z kurkami
Umyte osuszone mieso rozbijamy cieniutko przez folię na płaty.Przyprawiamy każdy solą,pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.Następnie na każdy płat kładziemy po dwa plastry mozzarelli(które wcześniej pokroiliśmy na 10 cienkich plasterków) a na to porcję kurek.Teraz zawijamy.Najpierw boki do środka a
Roladki schabowe z kurkami
Potem panierujemy.Najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.Przygotowane odstawiamy do lodówki na 1h żeby nam się ładnie uleżały.Po tym czasie smażymy je w rozgrzanym oleju na wolnym ogniu (żeby w środku nie były surowe)z obu stron na złoty kolor...