Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i do smaku przyprawę kucharek, pieprz i zioła prowansalskie. Wyrobić jednolitą masę. Plastry schabu rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku schabu rozłożyć część mięsa mielonego. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany olej ułożyć roladki. Smażyć na rumiano z każdej strony. Podsmażone roladki podlać wodą. Dodać kostkę rosołową oraz ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.