Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z mięsem mielonym
Mięso mielone przełożyć do miseczki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i do smaku przyprawę kucharek, pieprz i zioła prowansalskie. Wyrobić jednolitą masę. Plastry schabu rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Na każdym kawałku schabu rozłożyć część mięsa mielonego. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Na rozgrzany olej ułożyć roladki. Smażyć na rumiano z każdej strony. Podsmażone roladki podlać wodą. Dodać kostkę rosołową oraz ziele angielskie. Dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówką.
![Roladki schabowe z mięsem mielonym Roladki schabowe z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-miesem-mielonym-280545.jpg)
![Roladki schabowe z mięsem mielonym Roladki schabowe z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-miesem-mielonym-280546.jpg)
![Roladki schabowe z mięsem mielonym Roladki schabowe z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-miesem-mielonym-280547.jpg)
![Roladki schabowe z mięsem mielonym Roladki schabowe z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/roladki-schabowe-z-miesem-mielonym-280548.jpg)