Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z pieczarkami i cukinią
Schab cieniutko rozbić, oprószyć kucharkiem i pieprzem. Pieczarki obrać. Zetrzeć na grubych oczkach. Obraną cukinię również zetrzeć na grubych oczkach. Dodać do pieczarek. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Przesmażyć na łyżce oliwy. Odrobinę podlać wodą i dusić około 20-25 minut (woda musi odparować). Na każdym plastrze mięsa położyć plaster sera. Na ser nałożyć część nadzienia pieczarkowo-cukiniowego. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Na rozgrzanej oliwie ułożyć roladki. Kiedy podsmażą się z jednej strony przełożyć na drugą. Roladki podlać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać kostkę rosołową i czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Sos doprawić. Podawać na gorąco.
zbysiowa
gosia56