motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Roladki schabowe z serem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne danie na obiad dla całej rodziny

Roladki schabowe z serem.

Składniki:

Roladki schabowe z serem.

 

  • 80 dkg schabu bez kości
  • 40 dkg pieczarek
  • plastry żółtego sera (ilość zależy od ilości plastrów mięsa)
  • 2 metki cebulowe
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 bulionetki pieczeniowe
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serem.
FARSZ: Obrane pieczarki zatrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć na oleju. Pieczraki doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić, a następnie wymieszać z metką. ROLADKI: Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Na mięso nałożyć niewielką ilość farszu i zwinąć do połowy, położyć po plastrze sera i dalej zwijać. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bulionetki zagotować według przepisu na opakowaniu. Włożyć roladki i chwilkę pogotować. Zagęścić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki.