Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z serem i kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Apetyczne roladki ze schabu wieprzowego przygotowane na parze i wypełnione serem, kabanosem, czosnkiem i papryką.

Roladki schabowe z serem i kabanosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z serem i kabanosem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z serem i kabanosem
Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie natrzeć oliwą i oprószyć kminkiem, ziołami prowansalskimi i gałką muszkatołową oraz solą i pieprzem.

Na każdej roladce ułożyć ser oraz pokrojone kawałki kabanosa, czosnku oraz papryki. Zwinąć roladki, odstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie przełożyć do parowaru.

Gotować przez ok. 35 minut. Podawać np. z ziemniaczkami.
Roladki schabowe z serem i kabanosem
Plastry schabu umyć i bardzo cienko rozbić.
Roladki schabowe z serem i kabanosem
Mięso natrzeć oliwą oraz przyprawami do smaku.
Roladki schabowe z serem i kabanosem
Na mięsie ułożyć wszystkie dodatki i zwinąć roladki.
Roladki schabowe z serem i kabanosem
Zamarynowane mięso gotować w parowarze ok 35 minut.