Sposób przygotowania:
Roladki schabowe ze szpinakiem i gorgonzoląPrzygotowanie farszu
Szpinak myjemy, osuszamy.
Czosnek siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy czosnek i szpinak, przyprawiamy pieprzem i niewielką ilością soli.
Przygotowanie mięsa i nadziewanie roladek
Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Mięso posypujemy solą i pieprzem.
Na kotletach układamy farsz szpinakowy i po kawałku gorgonzoli.
Zwijanie i panierowanie roladek
Mięso zwijamy w roladki. Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażenie i pieczenie roladek
Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Roladki pieczemy ok. 45 minut w 200 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.