Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwy sposób na roladki schabowe w panierce. Z serowym, pysznym nadzieniem.

Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym

 

  • schab b/k - 4 plastry o grubości ok 1cm,
  • Cheddar - kawałek, ok 50g,
  • serek topiony,
  • sól,
  • pieprz ziołowy,
  • jaja - 2 małe,
  • śmietana 18% - łyżka,
  • bułka tarta - do obtoczenia,
  • olej do smażenia,

 

Sposób przygotowania:

Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Posypać solą i pieprzem z obu stron. U nasady każdego plastra położyć po kawałku Cheddara i serka topionego. Zwinąć ciasno w roladkę. Jaja rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej. Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na rumiano, na średnim ogniu. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką.
Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
Schab umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Posypać solą i pieprzem z obu stron.
Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
U nasady każdego plastra położyć po kawałku Cheddara i serka topionego.
Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej.
Roladki sch.z Cheddarem i serem topionym
Wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na rumiano, na średnim ogniu.

Tagi:

tarta schab