Sposób przygotowania:
Roladki śledziowe z nadzieniem.
Płaty śledziowe wyjąć z octu i namoczyć na noc w wodzie letniej
a na drugi dzień odsączyć i rozłożyć na deseczkę.Cebulę obrać,
opłukać i pokroić w piórka,paprykę i oliwki wyjąć i odsączyć na sitku.Następnie nadziewać każdy płat kawałkiem papryki,cebuli,
wypestkowaną śliwką oraz oliwką.Zwinąć płaty mocno, przebić wy-
-kałaczkami i kłaść na półmisku.Podawać posypane kulkami czerwonego pieprzu i obłożyć pozostałymi płatami konserwowej
papryki.
a na drugi dzień odsączyć i rozłożyć na deseczkę.Cebulę obrać,
opłukać i pokroić w piórka,paprykę i oliwki wyjąć i odsączyć na sitku.Następnie nadziewać każdy płat kawałkiem papryki,cebuli,
wypestkowaną śliwką oraz oliwką.Zwinąć płaty mocno, przebić wy-
-kałaczkami i kłaść na półmisku.Podawać posypane kulkami czerwonego pieprzu i obłożyć pozostałymi płatami konserwowej
papryki.